Activiteiten

Tijdens de wintermaanden valt er heel wat te beleven in Morzine. Uiteraard zullen wintersporters in eerste instantie op de pistes terug te vinden zijn, maar er is meer, veel meer te ontdekken in dit gezellige en authentieke dorp. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoekje aan de cinema? Of misschien wilt u wel gewoon genieten in één van de plaatselijke wellnesscentra? Toch iets actievers? In dat geval kan een rondleiding door de stad en de omgeving met gids misschien wel iets voor u zijn? In ieder geval, op deze pagina geven we u graag een overzicht van de activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw wintersportvakantie in Morzine.

Cross-country skiing

In de omgeving van Morzine is het perfect mogelijk om aan cross-country skiing te doen. Wij geven u graag enkele tips die u kunnen helpen bij het kiezen van de tracks:

– The Manche Valley area

De The Manche Valley area kent een hoogte tussen 1100 en 1400 meter en is ideaal voor beginners of voor wintersporters die op zoek zijn naar een beetje rust. De skiliften zijn hier opeens wel erg ver weg. Het gebied is goed voor maar liefst 20 kilometer tracks.

– Le Pleney / Chavannes

Liefhebbers moeten zeker en vast ook eens een bezoekje brengen aan het Le Pleney / Chavannes gebied. Niet alleen kenmerkt dit gebied zich door een groot aantal zonuren, daarnaast biedt ze ook nog eens een fantastisch panoramisch uitzicht. De track hier heeft een lengte van 6 kilometer.

– Super Morzine / Avoriaz

De Super Morzine / Avoriaz is ongetwijfeld het mooiste en tevens ook het grootste gebied van de hele Portes du Soleil waar er aan cross-country skiing kan worden gedaan. Het gebied kent een hoogte van 1500 tot 1800 meter en beschikt over in totaal 45 kilometer aan tracks. In het gebied kunt u verschillende prachtige uitkijkpunten terugvinden. Absoluut een ware aanrader.

Cinema

Misschien niet meteen iets wat u van plan bent om te doen tijdens uw wintersportvakantie, maar toch kan een bezoekje aan de cinema om de dag af te sluiten zeker en vast een leuk idee zijn, in het bijzonder wanneer u samen met uw partner in Morzine verblijft. Er worden in de cinema regelmatig Engelstalige films gespeeld (zeker tijdens het winterseizoen). Het actuele programma van de cinema is terug te vinden bij de plaatselijke toeristische dienst.

Begeleide wandeling door de stad

De inwoners van Morzine zijn trots op hun dorp en de geschiedenis van de inmiddels bekende wintersportplaats. Het is dan ook een absolute aanrader om even een begeleide wandeling te maken met een gids door de stad en de omgeving. U komt op deze manier meer te weten over de geschiedenis van de stad en de regio, maar daarnaast ontdekt u ook het ontstaan van één van ’s werelds grootste skigebieden. Beslist een aanrader!

Productieproces van de Reblochon en Abondance kazen

Een absolute aanrader tijdens uw vakantie in Morzine is het productieproces van de Reblochon en Abondance kazen even van naderbij bekijken. U krijgt er een duidelijk beeld van de volledige productie, van het melken van de koeien tot de afwerking van de kazen. Uiteraard moet u tijdens uw verblijf in Morzine deze lokale specialiteit ook zeker en vast even geproefd hebben!

Helikoptervluchten

In Morzine zijn twee helikopterbedrijven actief die allebei rondvluchten organiseren over het skigebied. Deze rondvluchten zijn een absolute aanrader en geven je een overweldigend beeld van één van de grootste skigebieden ter wereld.

– Blugeon Hélicoptères
Vaste telefoon: +33 (0)4 50 75 99 15
Mobiele telefoon: +33 (0)6 11 18 18 74

– Mont-Blanc Hélicoptères
Vaste telefoon: +33 (0)4 50 74 22 44

Zwemmen

Na een dagje op de pistes te hebben gestaan kan het erg goed zijn voor de spieren om nog even een paar rondjes te zwemmen. Morzine beschikt over een groot indoor zwembad welke bestaat uit verschillende zwembaden. Zo is er een 25m x 15m fitness zwembad, heb je de beschikking over een 125 vierkante meter groot zwembad om te leren zwemmen, is er een speciaal badje voor baby’s van 50 vierkante meter en heeft het zwembad een 160 vierkante meter grote hydro-fitness waar je eveneens gebruik kan maken van 3 sauna’s, 2 stoombaden, etc.

Ski joering

Eén van de populairste activiteiten in Morzine is het zogenaamde Ski joering. Hierbij wordt u al skiënd verder getrokken door een paard. Er zijn verschillende routes die niet alleen de omgeving van Morzine, maar ook die van bijvoorbeeld Avoriaz aandoen. Voor kinderen is er een speciaal park waar er gebruik wordt gemaakt van pony’s in plaats van grote paarden. Ski joering is in ieder geval beslist een aanrader wanneer u een wintervakantie in Morzine heeft geboekt!

Sneeuwscooteren

Het is op tal van plaatsen in de Franse Alpen niet meer toegestaan, maar in Morzine is het sneeuwscooteren nog steeds razend populair. Iedere dag van december tot april worden er de leukste tochten georganiseerd waarbij je kennis maakt met enkele van de mooiste omgevingen die het gebied te bieden heeft. Alle sneeuwscootertochten worden steeds samen met een gids uitgevoerd die het gebied uiteraard als z’n broekzak kent.