Châtel

In het verleden kenmerkte het dorpje Châtel zich vooral door een lange landbouwtraditie. Vandaag de dag is dat wel even anders en vormt dit dorp eigenlijk het hart van één van ’s werelds grootste skigebieden. Wanneer u er voor kiest om uw wintersportvakantie in Châtel door te brengen zijn er wel een aantal factoren waar u maar beter rekening mee kunt houden. Hoewel de weg vanuit Zwitserland bijvoorbeeld door het dorp loopt is het niet zo eenvoudig om de andere dorpen die deel uitmaken van het Portes du Soleil skigebied te bereiken. Althans dat is zo wanneer u er voor kiest om de auto te nemen. Neemt u in plaats van de auto de ski’s, dan kunt u eigenlijk niet centrale liggen.

Wintersporten in Frankrijk en Zwitserland

Châtel biedt u de mogelijkheid om door gebruik te maken van de skibussen in combinatie met de aanwezige liftinfrastructuur zelf uit te maken of u liever aan Zwitserse of toch maar aan Franse kant gaat wintersporten. Op deze manier is het perfect mogelijk om tijdens uw wintersportvakantie een groot deel van het gebied te verkennen. Met meer dan 650 kilometer pistes kan het lastig worden om het volledige gebied te ontdekken, maar wat u zult leren kennen zal u ongetwijfeld bevallen!

Wintersportbestemming voor iedereen

Wanneer we kijken naar de andere dorpen in de Portes du Soleil zoals met name Morzine Avoriaz, dan stellen we vast dat Châtel er ondanks de enorme groei in is geslaagd om vast te houden aan de typische architectuur van de streek. In plaats van de accommodaties met appartementen zoals in de meeste andere wintersportdorpen in de Alpen heeft Châtel er voor gekozen om vast te blijven houden aan de gezellige en familiale chalets en hotels. Met respect voor de omgeving werd een dorp opgetrokken waar vandaag de dag jaarlijks erg veel wintersporters naar volle tevredenheid gebruik van maken. Tot slot kunt u hier vandaag de dag nog steeds boerderij-verse producten terugvinden waardoor u tijdens uw wintersportvakantie bijvoorbeeld ook kunt genieten van heerlijke, verse Abondance kaas.

Kenmerken Châtel:

  • Gelegen op een hoogte van 1200 meter;
  • Liftverbinding;
  • Dalafdaling;
  • Verlichte pistes;