Les Gets

Er zijn zo van die bestemmingen die door de jaren heen van een eenvoudig boerendorp kunnen uitgroeien tot een wereldwijd bekende bestemming zonder het eigen zelf door te hebben. Wel, Les Gets kunnen we gerust in het rijtje met dergelijke plaatsen aanhalen. Les Gets kenmerkt zich dan ook vandaag de dag nog steeds als een no-nonsense wintersportbestemming die toeristen niet wil overhalen en die eigenlijk zelfs nog het liefst van allemaal heeft dat het grote massa-toerisme nog lang op zich laat wachten. Op die manier ontstaat een gezellige en familiale bestemming die ook nog eens gelegen is in één van de beste skigebieden ter wereld.

Het Maison des Gets

Wat zou u er van denken mochten we u vertellen dat u al uw zaken in Les Gets op één en dezelfde plaats kunt regelen? Klinkt niet slecht toch? Wel, in dat geval dient u beslist kennis te maken met het Maison des Gets. Op deze plaats kunt u alles regelen wat er maar te regelen valt. U kunt er uw skipas kopen, u wordt er op de hoogte gesteld van de evenementen die er worden gehouden, u vindt er de VVV en ook het kinderdagverblijf is hier gevestigd. Om het helemaal compleet te maken heeft ook de burgemeester van het dorp hier zijn eigen ruimte. Met andere woorden, één locatie om alles voor uw vakantie te regelen en dat ook nog eens zonder problemen, heerlijk!

6 kilometer van Morzine

Les Gets vinden we terug op korte afstand, namelijk slechts 6 kilometer van Morzine. Daarnaast is ook de liftverbinding Pleney in de directe omgeving terug te vinden. Het gebied rond Les Gets nodigt uit om te ontdekken. Bij slecht weer heeft u ook nog eens het voordeel dat er heel wat bomen zijn terug te vinden. Heeft u het toch meer begrepen op een groter gebied, dan houdt niets u uiteraard tegen om nog eens andere oorden te verkennen.

Eerste skischool

Als we even terug in de tijd gaan, namelijk naar het jaar 1940 dan stellen we vast dat rond deze tijd hier de eerste skischool zijn deuren opende. Gelukkig heeft de tijd sindsdien niet stilgestaan en heeft Les Gets aardig geïnvesteerd om het dorp te moderniseren, maar dan wel door trouw te blijven aan het klassieke en gezellige karakter wat Les Gets wereldwijde bekendheid heeft bezorgd. De grootste investeringen werden dan ook gedaan in de liftinfrastructuur waardoor het zich tegenwoordig een uiterst veelzijdige wintersportbestemming voor het hele gezin kan noemen.

Les Gets ontdekken

Wanneer u een wintersportvakantie boekt naar Les Gets zult u merken dat er veel meer te beleven valt in en rond het dorp dan alleen maar de wintersport. Uiteraard zijn er ook verschillende bars te vinden waar u na het skiën even in kan vertoeven, maar dat is gelukkig niet alles. Zo beschikt Les Gets eveneens over museum van mechanische muziekinstrumenten, kunt u een bezoek brengen aan een authentieke kaasfabriek en is ook een bezoekje aan het plaatselijke skimuseum beslist een aanrader. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, tijdens een vakantie in Les Gets hoeft u zich geen moment te vervelen!

Les Gets kenmerken:

  • Gelegen op een hoogte van 1172 meter;
  • Liftverbinding;
  • Dalverbinding;