Ligging

Morzine vinden we terug in het Franse departement Haute Savoie en in hart van één van ’s werelds grootste skigebieden, namelijk Portes du Soleil. Morzine kenmerkt zich door een uitstekende bereikbaarheid en dat niet alleen met de auto, maar zelfs met de trein en het vliegtuig. Steeds meer mensen kiezen er voor om niet naar de wintersport te rijden, maar wel te vliegen en dat is met de luchthaven Genève-Cointrin om de hoek uiteraard geen enkel probleem. Op deze pagina gaan we verder in op de ligging van Morzine. We vertellen u welke route het best te volgen met de auto, hoe u de trein kunt nemen naar Morzine, van welke transfers u gebruik kunt maken en zelfs hoe u het best kunt vliegen naar deze winterse vakantiebestemming.

Met de auto naar Morzine

Vanuit België is kunt u op verschillende manieren naar Morzine rijden. De eerste mogelijkheid gaat via Brussel naar Reims, vervolgens naar Troyes, verder naar Dijon en Genève om vervolgens op de A40 (de zogenaamde Autoroute Blanche) de afslag Bonneville of Cluses/Scionzier te nemen. Dit is afslag nummer 18. Na het nemen van deze afslag dient u rekening te houden met een resterende afstand van ongeveer 30 kilometer naar Morzine.

Afstanden vanuit België:

  • De afstand van Antwerpen naar Morzine bedraagt ongeveer 830 kilometer;
  • De afstand van Brussel naar Morzine bedraagt ongeveer 755 kilometer;
  • De afstand van Gent naar Morzine bedraagt ongeveer 820 kilometer;
  • De afstand van Brugge naar Morzine bedraagt ongeveer 820 kilometer;

Afstanden vanuit Nederland:

  • De afstand van Rotterdam naar Morzine bedraagt ongeveer 925 kilometer;
  • De afstand van Amsterdam naar Morzine bedraagt ongeveer 997 kilometer;
  • De afstand van Utrecht naar Morzine bedraagt ongeveer 963 kilometer;

Met de trein naar Morzine

U kunt er eveneens voor kiezen om met de trein naar Morzine te reizen en dat is een stuk eenvoudiger dan u denkt. Het station van Cluses beschikt namelijk over een TGV-verbinding. Dit wil zeggen dat het perfect mogelijk is om in alle comfort naar de Franse Alpen te treinen. Wanneer u vanuit Brussel naar Cluses gaat dient u wel rekening te houden met één of in bepaalde gevallen twee overstappen. Iedere dag wordt het station van Cluses aangedaan door de TGV. Het station van Cluses vormt echter niet de enige mogelijkheid. Op zaterdag en zondag kunt u eveneens treinen naar het station van Thonon.

  • Het station van Cluses is gelegen op 30 kilometer van Morzine;
  • Het station van Thonon is gelegen op 33 kilometer van Morzine;

Met het vliegtuig naar Morzine

Tot slot beschikt u zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven nog over de mogelijkheid om met het vliegtuig naar Morzine te vliegen. De internationale luchthaven Genève-Cointrin is gelegen op een afstand van 75 kilometer. Iedere dag gaan er rechtstreekse vluchten van België naar Genève en dat veelal ook nog eens tegen bijzonder interessante prijzen.