Sneeuwzekerheid

Op het eerste zicht kan misschien worden gesteld dat Morzine omwille van de beperkte hoogte van slechts 1000 meter niet bijzonder sneeuwzeker is. Niets is echter minder waar. Hoewel er nooit een garantie is dat het dorp er zelf besneeuw bij ligt (maar dat heb je nu eenmaal nergens) is het skigebied zelf goed voor zomaar even 8 meter verse poeder per jaar! Daarnaast staat het skigebied van de Portes du Soleil deels bekend omwille van haar sneeuwkanonnen. Zelfs wanneer de weergoden het even laten afweten tijdens uw verblijf in dit zonnige skigebied kunt u steeds rekenen op goed geprepareerde pistes die zijn voorzien van kunstsneeuw.

Onderstaand overzicht geeft in ieder geval een degelijk beeld van de sneeuwzekerheid tijdens de maanden dat het skigebied geopend is. De percentages die worden weergegeven zijn gebaseerd op cijfers van het verleden en hoewel deze geen garantie zijn voor de toekomst bezorgen ze u als wintersporter toch van een degelijk beeld van wat u tijdens uw vakantie mag verwachten.

» Sneeuwzekerheid Morzine december
Tijdens de maand december kunt u rekenen op een sneeuwzekerheid van 50%.

» Sneeuwzekerheid Morzine januari
Tijdens de maand januari kunt u rekenen op een sneeuwzekerheid van 70%.

» Sneeuwzekerheid Morzine februari
Tijdens de maand februari kunt u rekenen op een sneeuwzekerheid van 70%.

» Sneeuwzekerheid Morzine maart
Tijdens de maand maart kunt u rekenen op een sneeuwzekerheid van 60%.

» Sneeuwzekerheid Morzine april
Tijdens de maand april kunt u rekenen op een sneeuwzekerheid van 40%.

Uit bovenstaande gegevens valt af te lezen dat vooral de maanden januari en februari het bijzonder goed doen met een meer dan behoorlijke sneeuwzekerheid. Het meeste risico loopt u tijdens de maanden december en april waarin de sneeuw soms nog wel eens op zich durf te laten wachten. Tijdens de maand april kunnen ook de temperaturen roet in het eten gooien. Morzine ligt op een hoogte van 1000 meter waardoor het tijdens deze maand geregeld te maken krijgt met te hoge temperaturen. Uiteraard hangt een groot deel van de sneeuwzekerheid af van het seizoen.

Hoe dan ook, laat u door bovenstaande cijfers absoluut niet tegenhouden. Morzine is een kwalitatieve wintersportbestemming met een uitstekende sneeuwzekerheid waardoor u in de meeste gevallen zonder probleem zult kunnen genieten van een heerlijke wintersportvakantie.