Weer

Wanneer u er aan denkt om een wintersportvakantie te boeken naar Morzine, dan kan het geen kwaad om even een blik te werpen op de actuele weersverwachting. Eerder op deze website heeft u reeds kunnen lezen dat het met de sneeuwzekerheid van het skigebied waarin Morzine is gelegen absoluut zeer goed zit. Morzine mag dan wel op een bescheiden hoogte van slechts 1000 meter liggen, het skigebied zelf kent een maximale hoogte van een mooie 2466 meter. Toch houden wintersporters van de charme die de winter met zich meebrengt en willen ze kunnen inschatten tot op welke hoogte en vooral hoeveel sneeuw ze precies kunnen verwachten. Op deze pagina hebben we speciaal daarom een actueel weerbericht geplaatst dat niet alleen een goed beeld geeft van het weer vandaag, maar ook voor de volgende dagen.

Niets is zo vervelend als tijdens een wintersportvakantie geconfronteerd worden met matige weersomstandigheden. De bergen mogen dan een fantastische plaats zijn om te vertoeven, het weer kan er vaak onvoorspelbaar zijn en kan plots een compleet ander gezicht laten zien. Net daarom is het steeds een goed idee om het actuele weerbericht van Morzine en omgeving goed in het oog te houden. Hoe zal het bijvoorbeeld gesteld zijn met de zichtbaarheid in het gebied? Wordt er hevige sneeuwval verwacht? En wat met de temperaturen en de wind? In het meest extreme geval kunt u in de Alpen zelfs tijdens de winter te maken hebben met een heus onweer. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, tijdens een wintersportvakantie is het volgen van het weer absoluut een goede keuze.

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om een goed beeld te krijgen van het weerbeeld tijdens uw volledige vakantie. Morzine en omgeving bieden hun gasten meer dan alleen maar goed geprepareerde skipistes. In het dorp kan je bijvoorbeeld ook genieten van verschillende faciliteiten. Je kan een bezoekje brengen aan de wellness, je kan een tochtje met de segway maken (ja zelfs in de sneeuw!), je kan met de sneeuwscooter gaan rijden, aan Ski Joëring doen en ga zo maar door. Daarnaast is ook een tocht met de helikopter hier een absolute aanrader! Hou met andere woorden het weer zo goed mogelijk in het oog om op die manier geen enkele dag van uw vakantie verloren te laten gaan.